Vrienden van Carmen is een enthousiast wielrenners team, door te fietsen willen wij geld inzamelen voor onderzoek naar hersentumoren.

In januari 2011 is er bij Carmen Kievit uit Sommelsdijk een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Op dat moment was ze 20 jaar. Ze is 2 x geopereerd. Op 24 januari een wakkere hersenoperatie en op 28 januari een hersenoperatie onder narcose. Daarna heeft ze zware chemokuren en bestralingen en opnieuw chemo kuren moeten ondergaan. In januari 2014 zat er opnieuw een tumor op de plaats waar de 1e zat. Weer volgde er een operatie en een bestralingstraject. Ze onderging alles heel dapper en moedig zonder ooit te klagen of te mopperen. In oktober 2014 kwam het verschrikkelijke bericht dat niemand wilde horen: meerdere tumoren gezien op de mri. De enige optie was palliatieve chemo. Dit wilde ze zelf, het was haar laatste strohalm. Inmiddels 24 jaar, samenwonend met haar vriend Sven Buijs. In maart 2015 zijn ze getrouwd, haar grootste wens ging hiermee in vervulling. Helaas ging ze na de zomervakantie achteruit. Op 1 december 2015 is Carmen op 25 jarige leeftijd overleden.

Om geld in te zamelen voor de stichting Stop Hersentumoren richt Daaf, de vader van Carmen in december 2014 een wielrennersteam op om met elkaar de krachten te bundelen.

Dat is wat wij met elkaar willen doen. Fietsen voor het goede doel, deelnemen aan mooie tochten en onze ‘eigen’ wielertoertocht ieder jaar in mei.

Jaarlijks sterven er in Nederland ca. 1500 mensen aan hersenkanker, ofwel meer dan 4 mensen per dag. Wekelijks 2 kinderen. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Van alle kinderen die sterven door kanker sterft 41% door een hersentumor. Het overlevingspercentage van de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor is slechts 0,3%. Hier MOET verandering in komen.

Stel je toch eens voor dat we kanker in de hersenen kunnen genezen … de meest ingewikkelde materie die er is in het menselijk lichaam. Dan zou dit waarschijnlijk ook een grote stap voorwaarts zijn in de genezingskansen van ALLE kankersoorten. Wij willen dit verschil maken. Voor meer informatie: www.stophersentumoren.nl